Main Menu
 Bladet
 Køb-/salgsannoncer
 Annoncering
 Øvrig Info
 Rejser
Newsletter

...

...

ShopUSA

Dansk Vintage Motor Klub

Nyheder
[...]
Formel 1, Mustang og en Austin Cooper mv. på auktion i Randers - Indsat d. 10-11-2022

Lørdag den 19. november kl. 13.00 afvikler Campen Auktioner A/S en stor fysisk auktion over specialkøretøjer. Under hammeren kommer knap 100 helt unikke køretøjer. Den mest spektakulære bil på auktionen er en specialbygget Austin Cooper Mini 850 fra 1966. Den er noget af en sjældenhed – nok den eneste af sin art i verden.

Den lille, røde rappe Austin Cooper Mini 850 er den første lovlige, specialbyggede Austin Mini Cooper med baghjulstræk og en centermotor på 98 hk fra en tidligere tysk registreret Honda motorcykel.

Cooper’en er bygget sammen af utallige forskellige stumper fra andre køretøjer og er fuldstændig justerbar overalt. Bilen kan skilles ad ved sideruderne og i bunden, så hele bagenden af karosseriet kan løftes op.

Det har taget ejeren Leif Fuhrmann fra Næstved knap 7 år at bygge bilen - og 2 ½ år at få den godkendt af Færdselsstyrelsen til kørsel på offentlig vej. Rapporten om køretøjet fra Styrelsen udgør hele 103 sider.

Auktionskataloget favner bredt og indeholder bl.a. veteranbiler, amerikanerbiler, MC’er, knallerter og cykler fx:
En hvid Formel 1 Show Car, en ombygget Ford Mustang Coupe, Porsche 911 Cabriolet Targa, VW T2 Camper, Chrysler New Yorker, MG Midget, MG B GT, MG B Roadster, Triumph TR 7 Coupe, Morris Six, Morris 1000 og MC’er fra Nimbus, Honda, BMW samt FZ50, Yamaha og Puch Monza knallerter.

Katalognr. 122 er en BSA-faldskærmscykel fra 2. verdenskrig, som blev udviklet til, at britiske faldskærmssoldater kunne medbringe eget køretøj, når de hoppede ud af flyet og hurtigt skulle transportere sig selv væk. Cykelen er produceret i 1940’erne af BSA, Birmingham Small Arms, en britisk våben-, cykel- og motorcykelfabrik.
Dette usædvanlige stykke kulturhistorie fremstår i fin, aldersrelateret stand med mindre brugs- og aldersspor. Den har alle sine charmerende detaljer bevaret. Selv dækkene er de originale med krigsmærkninger. Begge dæk er såkaldt “War Grade” med 2 forskellige varemærker: Dunlop foran og Michelin bag. Cyklen kan nemt foldes sammen på midten og tages over skulderen.

Et besøg på den fysiske auktion på Myntevej 2 i Randers lørdag den 19. november kl. 13.00 vil med garanti være en oplevelse ud over det sædvanlige. En hyggelig familieudflugt eller ven-/venindetur, som kan spices op med drikkevarer og velsmagende grillpølser fra pølsevognen i auktionshallen.
Der er gratis adgang og mulighed for at gøre en virkelig attraktiv bilhandel, da de fleste af køretøjerne sælges momsfrit.

Se mere her


Back


VeteranPosten
SEPTEMBER

Bushistorisk Selskab
Dansk DKW Club
Back Tip a frend Forward